2VH25XU

Dreamhost, today’s featured office is another project by the wonderful people at Studio O+A, the company that designed the Facebook’s latest office space. Here is the project description:

“The original building had not been renovated since the 1980s. Formerly the corporate offices of a financial firm, it’s prevailing aesthetic was dark, enclosed and highly segmented. Our first move was to gut the interior, knock out walls and remove the drop ceiling. Having thus excavated a spacious blank canvas, we used light finishes, colorful graphics, vibrant flooring and glass-walled partitions to transform the space into an open and inviting work environment.

Perhaps the most striking feature of the existing building was the splendid view afforded by its large windows. Drawing that view into the space– and allowing it to be shared by all who work there– was one of our design priorities. We accomplished this goal by situating a mix of workstations and common areas opposite these windows and using glass partitions for offices and meeting rooms requiring more privacy.

Against a canvas of white walls, a white exposed ceiling and, in some areas, white carpet, we placed sharp red patterns created by our environmental graphic designer (inspired by looping wire configurations in the company’s unseen data centers and the lifeblood of their business) give forward momentum to a series of long walls. Casual seating with cushions of identical hue reinforce the impact.

Opposite this wall, a free-standing black conference room and lounge area provides
another dramatic visual juxtaposition. Throughout the complex– in meeting areas, workstation clusters and recreation spaces– our palette communicates informality and creativity.

In the modern business environment, innovation is as likely over a cup of green tea or a game of ping-pong as in a formal meeting room. Throughout Dreamhost’s headquarters, our design recognizes the lateral hierarchies favored by web companies both in its placement of management and staff workstations and in the horizontal aesthetic that is a feature of classic Southern California architecture. The result is a complex that encourages creativity, informality and collaboration.”

Photos by the incredible Jasper Sanidad.