m6

Research company Millward Brown, whose Chicago offices we recently checked out, also has an amazing space in Amsterdam. Designed by Ideal Projects, the office is based on a city plan to bring some serendipity and accidental collaboration – which is something I first learned about researching Pixar’s offices.

Here are some project notes:

“Using the design of the city as our inspiration, we produced a layout for the 1,500 m2 space where you can naturally find your way. The research units, which are slightly set off from each other, form the basis of the design. In between, narrow streets and alleys have been created where people can quite naturally run into each other. There are also open workplaces, like large city squares, where people can pass one another anonymously and quiet corners where they can escape to get some work done or make a phone call.

Clients, research participants and employees can reach their desired location within the office without disturbing each other. The separation of internal circulation flows was an important focal point for the design.”

Design: Ideal Projects
Photography: Valerie Clarysse