blueprint-coworking-office-design-14

Blueprint – Hong Kong Coworking Offices

  • Blueprint
  • 20,000 sqft
  • 2014
  • China, Hong Kong,
  • Coworking,
  • PDM International has designed a new office space for Blueprint, a tech-focused coworking office located in Hong Kong.

    As a tech-focused co-working community, blueprint is designed for the exchange of ideas. Various workstations offer a solution for every type of mood and need.

    7 bookable meeting rooms, an outdoor meeting area and a self-serve cafe all provide for blueprint members, who also receive benefits to support their routine across supporting TaiKoo Place businesses.

    The entrance into the co-working floor introduces the user into the blueprint brand. Adapting a concept from Cathay Pacific Airways, the self-Serve Café and entrance to the co-working space is loosely modeled on an airplane hangar. Two large sliding timber hangar doors provide an impactful entranceway, remaining permanently open to encourage flow into the space.

    The reception desk is interactive, containing two foot pedals so users are encouraged to work together to light up the “B” neon logo which hangs overhead. The entrance area spills into the café, reinforcing the flexibility and dual nature of the spaces – the waiting area is also a café, and the lounge can also be for working. A large blue steel frame shapes the Entrance and Café, alluding to the structure of the airplane hangar and is also implemented to increase the perspective and depth of the space. A large steel high table modeled on an airplane wing floats through the café and provides a large platform for startups to meet and connect.

    The outdoor meeting room is another talking point on the co-working floor, providing a location for people to meet, away from the air-conditioned environment. It is a room created as an oasis in the city, with steel and glass façades and bi-fold windows to allow the natural elements to permeate into the space. The walls of the room are enclosed by rustic facades, an exposed brick wall to one side, black steel glass framed wall and
 door to two other sides, and bi-fold windows on the façade side allowing the windows to completely fold back.

    The interior furniture is light and fresh, containing a flexible table configuration that can be reconfigured as one large table 
for groups or pulled apart for smaller meetings. Planting is introduced to enhance the ambiance of the room.

    DesignPDM International