UNICEF Offices – London

Firm
  • Client UNICEF,
  • size 25,500 sqft
  • Year 2018
  • Location London, England,
  • Industry Non-Profit / Government,
  • Oktra moved global charity organization, UNICEF, away from a traditional office layout and created a fresh and open space located in London, England.

    Consult and design – UNICEF were relocating to Stratford, hoping to escape their existing space where they were siloed over several floors. They wanted to move away from a traditional fixed office layout and embrace more flexible styles of working. Having been provided with an initial concept design by Lorenc Design Associates, Oktra developed this into a scheme that took into account colleague feedback and aesthetic aspirations.

    Manage and build – Oktra finalized a design which inspired UNICEF and led the way to creating a space that shifts the perception of the working culture behind a charity organization. Throughout the build, the team was careful to work around the existing chilled beam system in place, which was integral to the structure of the space. Oktra’s designers chose curved-edge, colored finishes to soften the masculine tones of the ceiling and contribute to the warm aesthetic.

    The new space – UNICEF now occupies two floors of fresh, bright, open space that subtly supports the brand. A soft color palette combined with wood finishes provides a warm, rustic element to the space. Through digital signing, wall graphics and an IT bar reception desk, Oktra have ushered a charity organization into the technical era. The top floor features a designated breakout space with bleacher seating, bookable meeting rooms and incredible views of Olympic stadium.

    DesignerOktra
    PhotographyOliver Pohlmann