b5

Check Out Bugaboo’s US Headquarters

Stroller-extraordinairre company Bugaboo opened up a California Headquarters in 2010. Designed by RA-DA Architects, the office is built into a warehouse space with warm wooden beams, but has a very modern styling that fits well with the Dutch-based company.

“Our approach to the design was practical and minimal. We wanted the space to work as a backdrop to the product so that the strollers would be the primary active elements that activated the space. We achieved this by keeping the layout simple and making most of the space white: white floors, white desks, white light fixtures, mimicking a photographer’s product backdrop. The strollers are set on platforms that bookend each row of desks, for easy viewing and reference. Rather than separating the departments, we organized desks around internally-lit, partial height walls so that employees would have some sense of privacy, but be able to see throughout the office and communicate readily with other departments.

The private offices along the south edge of the main space are separated only by a transparent glass wall in order to avoid the visual separation that private offices often create. The north wall is the café wall, activated with a bright green color and lined with a long bench and café tables that serve as the social zone of the space. The large conference room is along the east edge of the space, again separated only by a full height glass wall allowing a cultural and visual transparency to flow throughout.”

Photography: Ralf Strathmann
Design: RA-DA Architects