Coca-Cola’s UK Headquarters – London

Firm
  • Client Coca-Cola,
  • size 60,000 sqft
  • Year 2014
  • Location London, England,
  • Industry Food/Beverage,
  • MoreySmith has designed a new London-based UK headquarters for The Coca-Cola Company. The office features an incredible feature wall highlighting the history and brand of the company which was created by Acrylicize.

    Coca-Cola’s office will house around 300 employees from across Europe and will replace the company’s previous offices in Hammersmith, W6.

    The brand’s new London base is a 1920s purpose built office block which has been refitted throughout. It is set over four floors, covering 66,000 square feet and features a roof terrace, café, meeting rooms, open plan office space and hot desk facilities. 

    The interior of the building is a celebration of the company’s heritage and place in popular culture. A staircase runs through the centre of the building with a backdrop showcasing the company’s heritage, featuring iconic Coca-Cola memorabilia with designs and advertising from the archives.

    At the heart of the building, hanging from the second floor into the reception, is a specially commissioned piece of art by award-winning British designer Stuart Haygarth. The four metre high comet shaped art-work features over 30,000 acrylic ice chunks, suspended on ultra-fine wires and illuminated by LEDs.

    Sarah Hutton, Human Resources Director, The Coca-Cola Company said:  “The new office creates an inspiring and motivating place to work which celebrates the heritage of The Coca-ColaCompany and reflects the values and culture of our brand. We’re looking forward to moving into the heart of the West End and being even closer to many of our key partners and agencies.”

    Linda Morey Smith, Principal Director, MoreySmith comments: “We are thrilled to have designed Coca-Cola’s new UK headquarters. Using the brand’s iconic history, we have created a space which also draws upon the vibrant energy of the organisation. The result is an environment for team happiness with uplifting and comfortable spaces for staff and visitors to work, meet, collaborate and socialise.”

    Sustainability has been at the heart of the refit programme with the building achieving the SKA Gold rating in recognition of the work to fit out the building sustainably. The building also includes features such as extensive LED lighting throughout and Photovoltaic (PV) cells on the roof to generate electricity for the building.

    Architecture and Interior Design: MoreySmith
    Coca-Cola Feature Wall: Acrylicize
    Photography: Nikhilesh Haval