Sources Unlimited Offices – Mumbai

  • Client Sources Unlimited,
  • size 3,000 sqft
  • Year 2017
  • Location Mumbai, India,
  • Industry Fashion / Beauty,
  • Hiral Jobalia Studio has created a functional office space for furniture company Sources Unlimited, located in Mumbai, India.

    The intent was to create a subtle design mark while optimizing the function of the office space. The first step to the design was to carefully, consider the space and derive space efficient solutions with meticulous detailing that could optimize the client’s requirement.

    This design concept translated into a comfortable decor with neutral colors where use of color has been primarily attributed to complement the décor.

    The space was in a new building hence a bare shell was available to work on. The design approach was geared towards conceptualizing the project through dialogues and conversations with the client. During these meets architect noticed that when the clients showed them reference images it was certain details that he was driving at. A productive dialogue became the threshold of this design.

    The most challenging aspect of the project was that it had to be Vaastu compliant where different zones had different colors and material palette hence beige and grey colour palette was attributed to the entire workplace. Lighting was a very integral part of the entire design strategy. Use of accent and task lighting as per design specifications were used in the material room and conference room so that the exact colour temperature of the display products could be determined. Lights were sourced from Igguzini, LED Linear, Flos, XAL etc. Coloured veneer and matt copper panels in director’s cabin and stone veneer in staff area forms some of the design highlights. Chidori wood joinery (traditional Japanese art) at the entrance of the office and a metal screen used in front of the fabric panel in conference room are many elements that lend a distinct character to the space while the lounge and informal director’s desk form a design identity. Also in the reception area a linear desk was suspended to give a floating effect thus making that particular area visually larger.

    With focus on minute detailing and innovative utilization of materials the designers finally translated the imagination into a subtle yet vibrant design where the staff and the directors enjoy their day at work in relaxed spirit.

    DesignerHiral Jobalia Studio
    Design Team: Alankar Dandekar
    Interior Contractor: Dev Interiors
    Photography: Photographix | Sebastian + Ira