MaxMilhas Offices – Belo Horizonte

Firm
  • Client MaxMilhas,
  • size 11,840 sqft
  • Year 2019
  • Location Belo Horizonte, Brazil,
  • Industry Technology, Travel,
  • Todos Arquitetura has completed the design of the MaxMilhas offices, an aviation purchasing platform, located in Belo Horizonte, Brazil.

    Fly towards new discoveries and see the world from above: this is our concept for the MaxMilhas office project. With the implementation of the fifth floor, we have designed another chapter of this story.

    On this journey, MaxMilhas invites you to visit Brazil, departing from Confins Airport, BH, where the office is located, to the most diverse cities and biomes of Brazil. Here Amazon, Cerrado, Caatinga, Pampas, Pantanal and Atlantic Forest translate the diversity and the natural beauties of our country.

    Upon entering the office, we come across the main meeting room, dyed in solar and strong colors. Here the shades of yellow and orange, applied to the wall, woodwork and a poetic work of lining bring to the office the energy and vibration of the Cerrado biome.

    Small rooms diversify the possibility of meetings by forming a dynamic and plural office. Landing structures, in front of the rooms, serve as a starting point to start and finish the meetings.

    In the workspace, cloud-shaped metallic structures function as large lighting supports. Scattered through space, organic seating refers to royal victories and create moments for informal meetings. Ideation panels allow employees to write, draw, and exemplify their ideas and projects.

    Locker structures were organized so that each employee can have their private space. These structures also function as flower pots. Here the green of the carpet, the vegetation and the different shades of wood give the natural and humanized tone to the space.

    The generous living space is represented with features of the Amazon, the largest biome in Brazil. Here, where it is possible to do from meetings to moments of pause, the furniture in shades of green and brown humanize the space. The blue-tiled floor of the adjacent meeting rooms extends to the place, symbolizing the meeting of the woods and rivers.

    Finally, the decompression space is the perfect setting for moments to rest and relax. Here the informal tone is given by the various cushions scattered across the floor and a large net tied to the ceiling.

    DesignTodos Arquitetura
    Design Team: Fábio Mota, Laís Delbianco, Maurício Arruda, Camila Escobar, Ricardo Brito, Rogério Gurgel, Vinicius Fernandes, Beatriz Hipólito
    Photography: Gabriel Castro