Digi International Offices – Hopkins

Recognizing that good thinking is cyclical, the new Digi International workspace emphasizes the connection between discovery and refinement, processes essential to the Hopkins-based technology company's success.

Firm
  • Client Digi International,
  • size 65,000 sqft
  • Year 2019
  • Location Hopkins, Minnesota, United States,
  • Industry Technology,
  • Studio BV has designed the technology-inspired offices of Digi International, located in Hopkins, Minnesota.

    The new Digi International workplace focuses on the expression of the innovation process as a journey; from identifying an opportunity to producing a solution.

    The path to innovation starts at the entry. Guests are invited to engage with Digi technology, creating a tangible experience of the organization’s product. This powerful interaction with the final product helps inspire teams as they come to work each day and tell stories to visitors about the innovation that happens at Digi.

    Recognizing that good thinking is cyclical, the workspace will emphasize the connection between discovery and refinement. This unveiling process allows guests and team members to engage with Digi in an entirely new way. The Studio BV design team focused on wireless technology as a metaphor within the design. Using copper and metal as features used to express this concept.

    The space features the use of Digi’s technology including a virtual greeter, beer tap monitor, digital monitors and LED lighting technology.

    The space is centered around the open collaboration and gather space. The stair and client conference areas are supported by a coffee bar and a signature floating copper oval conference room. This room floats over the two-story opening conveying a sense a detachment and wirelessness that connects to the story of Digi’s technology.

    The two-story opening is the connection between the two floors and off of that opening is a large platform for all staff meetings, booths and a fireplace lounge for teams to meet and work individually. A pair of garage doors opens up the fireplace lounge to the café area and a large meeting room. Giving the teams flexibility in how they use the space.

    Open collaboration and a variety of meeting rooms are sprinkled throughout the space. The key feature off the elevator lobby is the lab. The lab is a show piece that allows clients and teams to see what is being developed.

    Design: Studio BV
    PhotographyCorey Gaffer