IEX Offices – New York City

IEX has renovated and expanded their office to better reflect their corporate mission, an inviting, fun and exciting space fit to inspire employees of the New York City-based stock exchange investment firm.

Firm
  • Client IEX,
  • size 44,400 sqft
  • Year 2018
  • Location New York City, New York, United States,
  • Industry Financial / Investments,
  • TPG Architecture was tasked with the design of IEX’s offices, a stock exchange investing firm located in New York City, New York.

    IEX, also known as the Investors Exchange, is a stock exchange that was founded in the United States in 2012. Based in New York, the exchange aims to attract investors and companies with the mission to build fairer markets through transparent and straightforward operations. Located at 4 World Trade Center, the growing company needed a larger office to support their business environment and selected 3 World Trade for their new home. Wanting a workspace that would reflect their corporate mission, the trading client enlisted TPG to design their new corporate office.

    IEX wanted to create an experiential “WOW-moment” for guests and visiting public companies that list their stock on their exchange. TPG’s design team worked with IEX’s in-house designers to create an inviting, fun, and exciting space with more amenity space than their previous office. Specialty spaces include a media area with a photo studio, a fitness center, an Exchange Command Center, and a bell-ringing celebratory space. One of the significant reasons the client wanted to expand their existing space was to include additional event and meeting space, to avoid regularly leasing temporary space. TPG designed a floorplan with a war room, and variety of flexible spaces that double as meeting areas.

    Though the company’s executives plan to sit with employees in the open floor, several offices are available along the perimeter and interior to support client meetings and confidential conversations. The new design also includes a glass-box server room, a space that is typically a back-of-house space, to heighten the sense of transparency across the progressive office.

    Design: TPG Architecture
    Photography: Eric Laignel