Confidential Israeli Energy Company Offices – Tel Aviv

Moving away from the traditional office concept to create a space with transparency and flow, this Israeli energy company's unconventional work environment sparks productivity and creativity.

Firm
  • Client Unnamed Company,
  • size 12,916 sqft
  • Year 2018
  • Location Tel Aviv, Israel,
  • EN Design Studio completed the office design for a confidential Israeli energy company located in Tel Aviv, Israel.

    EN Design Studio recently completed a project in one of the newest towers in midtown Tel Aviv. The client, a company involved in the energy industry, wanted a space that conveys a sense of transparency and flow, and defies classic corporate design concepts.

    Our design process began by brainstorming with the company to understand its philosophies and values, and its vision of the new office space. This process allowed us to design and implement a structural strategy that met client expectations and took innovative design a step further.

    As soon as you enter the reception area, you feel a welcoming and calming vibe that puts you at ease. Moving further into the office space you can sense the harmony, as one sectional design transitions smoothly into another. Although each one is slightly different, all are in tune with each other and the overall design concept.

    We used wood, concrete and steel to reflect the company’s identity and vision. The reception desk, which is the hub of the office’s daily activities, has a mix of all three materials, while other sections use either one material or a combination of materials to express an intended theme.

    To maintain the effect of openness and flow, glass walls close off private offices from the open spaces. Various types of cubicles – both workstations and informal meeting spaces – create subtle partitions throughout the space. This layout affords an expansive view across the entire office.

    Office infrastructure is concealed within a customized cabinet spanning the building core. We created niches within this cabinet to form seating areas, a printer station, and a coffee bar, thereby adding functionality and maximizing the available space in an aesthetic manner.

    The unconventional design satisfies diverse tastes in a welcoming office environment. It successfully blends coziness and creativity, and promotes productivity in an environment of relaxed formality.

    DesignEN Design Studio
    Design & Branding: Hube Studio
    Contractor: A. Weiss Construction
    Photography: Yoav Peled